Cerca

Tipus de visita

Visites guiades per a públic en general, sense reserva prèvia

El Museu Reina Sofia ofereix visites guiades gratuïtes, en espanyol, obertes a tots els visitants que visiten el museu de forma individual (no grups).

Visites guiades per a grups, reserva obligatòria

Els centres educatius (Primària, ESO i Batxillerat) i grups de la tercera edat tenen la possibilitat de realitzar visites guiades gratuïtes amb voluntaris culturals.

Des de fa més de quinze anys, els voluntaris culturals realitzen visites guiades al museu de manera desinteressada. La seva dedicació altruista, la seva experiència i la formació contínua que segueixen al el Museu permeten un apropament intergeneracional a l'art i la cultura contemporànies. Aquest programa de voluntariat és una iniciativa de la Confederació d'Aules de la Tercera Edat amb què col•labora el Museu des de la seva creació.

Itineraris per la Col•lecció durant l'any acadèmic 2012/2013:

 • Miradas de vanguardia.  ( recomanat per primer ciclo de Educación Secundaria)
 • Cuerpos e identidades (recomanat para segundo y tercer ciclo de Primaria, y primer ciclo de Educación Secundaria )
 • Modernitat i avantguarda (recomanat per a Secundària, Batxillerat i grupos de mayores)
 • La guerra: art i conflicte (recomanat per a Secundària i Batxillerat)
 • Espanya: Art i societat en els anys 50 i 60 (recomanat per a Secundària i Batxillerat)

Visita en grup


Per a visitar el Museu Reina Sofia en grups de 15 persones o més és necessari efectuar prèviament una reserva amb almenys una setmana d'antelació. La reserva de grup no inclou servei de visita guiada.

 

Per a sol•licitar una reserva de grup s'han d'enviar les dades del grup, junt amb el dia i l'hora de la visita a reservagrupos@museoreinasofia.es.El servei de reserves de grups confirmarà la reserva enviant una Carta de Reserva que haurà de presentar-se el dia de la visita.

Dades a enviar:

 • Nom del centre o institució
 • Nombre d'integrants del grup (indicant quants majors de 18)
 • Nom dels responsables del grup
 • Curs (només per a centres educatius)

En cas de no poder realitzar la visita programada, es prega notificar al servei de reserves de grups amb la major antelació possible la cancel•lació de la mateixa.

L'entrada en grup al Palacio de Cristal i al Palacio de Velázquez, així com al Museu en els dies i hores d'accés gratuït no precisa realitzar una reserva.

A les sales d'exposició els grups nombrosos han de dividir-se en grups d'un màxim de 25 persones, acompanyats sempre per un responsable.

  

Accessos al museu

 • Entrada per a grups d'Infantil, Primària i visites guiades: Accés per l'Edifici Sabatini. C/Santa Isabel 52.
 • Entrada per a resta de grups: Accés per l'Edifici Nouvel. C/Ronda de Atocha

  

Documentació a presentar en taquilles del museu

 • Carta de reserva que el museu facilita per correu electrònic com a confirmació de la reserva del grup.
 •   Carta acreditativa. A presentar per grups o col•lectius que hagen d'acreditar una determinada condició (jubilats, discapacitats, menors de 18 anys, etc.) per la que disposen de tarifa gratuita. La carta haurà d'anar firmada pel responsable del centre i constarà en ella:
   
  • CIF del centre o institució
  • Nombre d'integrants del grup
  • Nom dels responsables del grup
  • Curs (només per a centres educatius)

 

Normes per a la visita

Es permet realitzar explicacions al grup durant la visita. Per a major comoditat el museu disposa d'un servei de radioguies i audioguies.

En benefici dels altres visitants del museu és important que els responsables del grup prestin especial atenció al comportament i al volum de veu dels integrants del mateix, a més d'evitar que es dispersin al llarg del recorregut.

No està permès realitzar fotografies amb flaix.

Ha de seguir-se en tot moment les indicacions del personal de vigilància i seguretat. En cas d'incompliment de les normes es pot cancel•lar la visita.


 

Més informació:
reservagrupos@museoreinasofia.es

Tel. (+34) 91 774 1000 ext 2250
a partir de les 10 h excepte els dimarts.

Accesibilidad

Cada mes, las diferentes visitas tienen una fecha prevista en la que se dispone de Intérprete en Lengua de Signos Española.

Asimismo hay bucles magnéticos para la amplificación acústica a disposición del público. Puede solicitarse en el punto de encuentro 10 minutos antes de empezar la visita. 
Las visitas guiadas son gratuitas y no requieren inscripción, solamente acudir al Punto de Encuentro: Edificio Sabatini, Planta 1, 10 minutos antes de la hora indicada.

Guernica

Guernica. Historia de un icono

Cómo y por qué esta obra de Picasso se ha convertido en símbolo del fin de la Transición democrática española así como en un icono reconocido universalmente.

Feminismo

Feminismo

Esta visita por la Colección cuestiona el papel y la visibilidad de la mujer en la historia del arte, buscando despertar una nueva mirada en el público.

El artista en crisis

El artista en crisis

Aborda los años en los que las transformaciones sociopolíticas y epistemológicas redefinirán drásticamente la noción vigente de arte y, en particular, el rol del autor.

Lo poético

Lo poético

Centra la atención sobre aquellas manifestaciones artísticas que se produjeron después de la Segunda Guerra Mundial.

Cubismo y cine

CUBISMO Y CINE

Este nuevo relato propone acercarse a la experimentación cubista desde la perspectiva del cine.

Share


El Museo ofrece diversos servicios para la visita individual, tanto en visitas guiadas por profesionales, como en las visitas libres que pueden llevarse a cabo en cualquier momento de forma autónoma. Los escolares y mayores de 65 tienen la opción de asistir a las visitas que ofrecen los voluntarios culturales del Museo. Las visitas en grupo deber reservarse con antelación, y no incluyen servicio de guía.

Reservas


Reservar visitas para Escolares y mayores de 65

Reservar una visita en grupo, sin servicio de guía


 

Ver todas las visitas guiadas